Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kansas City Chiefs domineren in vrieskou

Kansas City Chiefs heeft de AFC Wildcard ronde korte metten gemaakt met de kwakkelende Miami Dolphins. In de ijskou (coach Andy Reid heeft gaandeweg het tweede kwart de ijspegels aan zijn snor hangen) wint de formatie met 26-7 en prolongeert naar de Divisional Play-Offs.

Het is de vierde koudste wedstrijd uit de geschiedenis van Arrowhead Stadium met gevoelstemperaturen van circa 30 graden onder nul. Hiermee staat de wedstrijd in de top 5 van koudste wedstrijden aller tijden. Het komt het spel van voornamelijk de Miami Dolphins niet ten goede.

Rookie Rashee Rice is de gevierde man aan de zijde van de Chiefs met 8 catches voor 130 yards en een touchdown. Het is een van de twee touchdowns die de thuisploeg deze avond maakt, want voor de rest van de avond moet de ploeg zich behelpen met fieldgoals.

In de ijskoude weersomstandigheden is het Kansas City dat als beste uit de bus komt. Het opent de score via Rice en wordt hierna in het zadel geholpen dankzij een onderschepping van Miami quarterback Tua Tagovailoa.

Met een 10-0 voorsprong slaat wide receiver Tyreek Hill echter toe. De Miami wide out zet de achtervolging in met een lange touchdown reception.

Patrick Mahomes laat zich door die tegentreffer niet van de wijs brengen en loodst de Chiefs meteen het veld over. De belangrijkste play hierbij is een 28 yard quarterback scramble op 4th down en 4. Uiteindelijk moeten de Chiefs genoegen nemen met een fieldgoal: 13-7.

Kansas zal de voorsprong nog op slag van rust vergroten met opnieuw een kick door de uprights. En ook de eerste Chiefs drive na rust is een fieldgoal waard, alhoewel de aanval ook hier weer veel potentie laat zien.

De temperaturen worden gedurende de wedstrijden steeds schrijnender en dat heeft vooral invloed op de output van Miami, die de schrille condities niet gewend zijn.  De beslissende touchdown valt uiteindelijk in het vierde kwart, wanneer Isaiah Pacheco vanuit een Wildcat-formatie draait en tolt en de endzone van Miami binnen rent voor een niet-meer-in-te-halen 26-7.

Miami blijkt hierna niet meer bij machte iets aan de score te veranderen. De ploeg eindigt met een schamele 151 total yards, zes first downs en een 0-uit-7 score op third downs.

Tua Tagovailoa begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat hij nog nooit een wedstrijd had gewonnen met temperaturen onder de 5 graden Celsius. Na de snijdende kou in Arrowhead is hij nu 0-7 in deze categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *