Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cowboys legende en Hall of Famer Larry Allen overleden

Larry Allen, voornamelijk bekend van zijn tijd bij de Dallas Cowboys eind jaren ‘90, is plots overleden terwijl hij op vakantie was in Mexico. De Dallas Cowboys hebben aangekondigd dat er binnenkort een herdenkingsdienst komt van het team zelf. 

Larry Allen werd in 1994 in de tweede ronde geselecteerd door de toen Super Bowl kampioen Cowboys. Voor nieuwe coach Barry Switzer speelde hij direct een belangrijke rol. Na zes wedstrijden werd Allen gevraagd om te starten, iets wat hij daarna de rest van zijn carrière deed. Hij beschermde Troy Aikman en hielp Emmitt Smith op weg naar het rushing yards record. Allen won in zijn carrière één Super Bowl en werd verkozen tot het team van het decennium. In 2010 werd Allen door NFL Films verkozen als nummer 95 in de top 100 van beste spelers aller tijden.

Allen zijn multifunctionaliteit was een van de knapste dingen van zijn carrière. Hij heeft seizoenen op iedere plek op de offensive line gespeeld. Ondanks dat zijn positie telkens veranderde, bleef hij een fantastische speler. Gekenmerkt door zeven all-pro selecties op rij, op drie verschillende posities.

https://youtube.com/clip/UgkxlJQp-aYC-_ODxKcVV5N7CTqqkt12uGLI?si=E2t16yE9oPkzLCAY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *