Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jets verwachten meer dan 100 returns van Tarik Cohen

De nieuwe return regels zorgen ook voor verschil in personeel. In de afgelopen seizoenen waren kick-returns zeldzaam. De Jets denken dat dit nu anders is en hebben daarom Tarik Cohen aangetrokken. Cohen tekent een eenjarig contract.

Cohen speelde tussen 2017 en 2020 bij de Chicago Bears. Sindsdien is hij niet meer op NFL velden te zien. De 28-jarige running back gaat proberen een terugkeer te maken in New York. Met zijn snelheid, balans en lenigheid is hij een gevaar als returner. In 2018 was Cohen een all-pro als returner. De nieuwe return regels geven Cohen een nieuwe kans in de NFL.

De NFL heeft de afgelopen jaren steeds minder returns gezien. Vanwege het belang van spelerveiligheid zijn de regels dermate veranderd dat er niet veel waarde is aan returns. Nu het XFL-format van kick-offs is overgenomen verandert dit wellicht. Jets coach Robert Saleh vertelde media dat hij verwacht dat kick returners de bal meer dan 100 keer zullen hebben. 

Cohen gaat vechten voor de plek van returner met Xavier Gipson, die vorig jaar bekend werd toen hij de openingswedstrijd van de Jets tegen de Bills besliste met een touchdown als punt returner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *