Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jalen Carter klaar om beter te zijn dan vorig seizoen

Eagles DT Jalen Carter wil dit seizoen beter zijn dan vorig seizoen. Carter viel onverwachts naar de negende selectie in de 2023 draft, waar de Eagles hem selecteerde. Carter speelde een goed eerste seizoen. Hij werd tweede in de defensieve speler van het jaar klassement. Alsnog wil Carter beter zijn dit seizoen.

Jalen Carter had een goed eerste seizoen. Hij had zes sacks en negen ‘QB hits’. Toch was Carter’s niveau laat in het seizoen minder. Zijn niveau ging dieper in het seizoen omlaag, net zoals bij de Eagles zelf gebeurde. De Eagles begonnen 10-1, maar verloren vijf van hun laatste zes wedstrijden. In de play-offs verloren ze met 32-9 van de Buccaneers.

Carter heeft zijn vrije tijd gebruikt om aan zijn conditionering te werken. ‘Tijdens de trainingen werk je veel aan je techniek, maar niet aan je conditie’, zei Carter. Met een betere conditie hoopt Carter laat in het seizoen ook te kunnen presteren.

Eagles legende Fletcher Cox is recentelijk gestopt. Carter krijgt daardoor een belangrijke rol bij de Eagles defensie. Coach Nick Sirianni hoopt dat Carter veel van de verantwoordelijkheid die Cox droeg op zich kan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *