Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘De spelers kopen wat Harbaugh zegt’

Jim Harbaugh werd deze zomer gepresenteerd als nieuwe coach van de Los Angeles Chargers. De coach, die nationaal kampioen werd met Michigan, keert terug naar de NFL. Er waren twijfels of Harbaugh NFL spelers achter zich kon krijgen met zijn methodes, maar bij de Chargers lopen ze inmiddels met hem weg. 

‘De spelers kopen wat hij zegt’, zegt draft analist en Chargers radiocommentator Daniel Jeremiah bij de Rich Eisen Show. ‘Bijna iedereen was aanwezig en deed zelfs extra werk tijdens minicamp. Jim werkt ook gewoon mee. Van wat mij vertelt is, geloven ze in hem en vertrouwen ze in hem’, aldus Jeremiah.

Jim Harbaugh coachte in de NFL bij de San Francisco 49ers. Hij had hier succes, hij haalde in vier succesvolle seizoenen zelf een keer de Super Bowl, die hij van zijn broer John verloor. Harbaugh won bijna 70 procent van zijn wedstrijden met de 49ers.

Harbaugh staat bekend om zijn speelstijl. Het team wil de bal rennen en met een sterke verdediging spelen. In vier seizoenen met de 49ers was hij altijd top tien in dat aspect. In Michigan stonden zijn teams daar ook om bekend.

De Chargers namen afscheid van running back Austin Ekeler deze lente. Ekeler zei dat de Chargers iemand zoeken die ‘300 keer de bal rent in één seizoen. De Chargers vervingen Ekeler met J.K. Dobbins en Gus Edwards die allebei overkomen van de Ravens. Zij moeten de Chargers de ‘Harbaugh mentaliteit’ geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *