Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Jerod (Mayo) was altijd al de slimste op het veld’

Deze zomer werd Jerod Mayo gepromoveerd bij de Patriots. Robert Kraft ziet Mayo als de perfecte opvolger van Bill Belichick. Oud-teamgenoten Julian Edelman en Rob Gronkowski zagen van dichtbij hoe slim hij was en hoe Mayo de verdediging leidde als speler.

‘Jerod Mayo was een fenomeen als speler. Hij wist waar iedereen moest zijn, hoe je aanvallen leest en informeerde zijn teamgenoten altijd. Hij was altijd alert en je kon zien dat dit hem zou helpen na zijn carrière als speler’, zei toekomstig Hall of Fame tight end Rob Gronkowski bij ‘Games With Names’, de podcast van Julian Edelman. 

‘Ik keek altijd naar Mayo om te bevestigen wat ik moest doen. Als Jerod iets zei, wist je dat het goed was’, zei Julian Edelman, die vroeg in zijn carrière enkele seizoenen meedraaide bij de verdediging. ‘Jerod was de Tom Brady van de verdediging’, voegde Gronkowski hieraan toe.

Jerod Mayo speelde acht seizoenen in de NFL. In 2008 was Mayo de tiende selectie in de draft, waar de Patriots hem selecteerde. In deze acht seizoenen werd hij twee keer gekozen tot de Pro-Bowl en won hij Rookie van het jaar. 

De afgelopen paar jaar was de naam van zijn functie ‘Linebackers coach’, maar in deze periode leidde hij ook de verdediging. Mayo wil een andere koers ingaan. Enkele van de oude rituelen van Bill Belichick worden weggedaan. Mayo gaat proberen transparanter te zijn naar de media. De Patriots hebben in meer dan 30 jaar niet zulke lage verwachtingen gehad bij het ingaan van een nieuw seizoen. Dit geeft Mayo de tijd om een team en staf te bouwen waar hij succesvol mee kan zijn. Met nieuwe quarterback Drake Maye als de persoon die het team moet leiden op het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *