Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

49ers en Brandon Aiyuk op zoek naar oplossing over contract impasse

San Francisco 49ers receiver Brandon Aiyuk is niet blij met zijn huidige situatie. Aiyuk wil een nieuw contract, deze moet hem evenveel betalen als Detroit Lions receiver Amon-Ra St. Brown (vier jaar 120 miljoen dollar, red.). Aiyuk vertelde laatst op sociale media dat de 49ers hem niet terug willen. Maandag hadden de twee kampen een gesprek. 

Afgelopen seizoen had Aiyuk het beste seizoen van zijn carrière. De 26-jarige receiver was goed voor 1342 yards en zeven touchdowns in het reguliere seizoen. Dit was goed voor een All-Pro selectie. Aiyuk gaat het laatste seizoen in van zijn rookie-contract en wordt dit seizoen 14.2 miljoen dollar betaald. Aiyuk zelf vindt dit te weinig, andere receivers zoals Justin Jefferson en Amon-Ra St. Brown kregen wel nieuwe contracten. 

Volgens Ian Rapaport van NFL Network is er een groot verschil tussen hoeveel Aiyuk wil en wat de 49ers hem willen betalen. Aiyuk wil betaald worden als een van de beste receivers in de NFL. De 49ers zijn op dit moment niet bereid zijn wens in te willigen. Aiyuk was niet aanwezig bij het verplichte mini-camp deze zomer.

De 49ers zijn gewend aan zulke situaties. In 2022 vroeg receiver Deebo Samuel voor een trade, vlak voordat hij een nieuw contract tekende. Nick Bosa miste vorig seizoen een groot gedeelte van de voorbereiding, maar tekende alsnog een nieuw contract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *