Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mike McCarthy is Jerry Jones ‘zat’

Cowboys coach Mike McCarthy is klaar met ondermijnd worden door eigenaar Jerry Jones. McCarthy staat al langere tijd onder druk in Dallas, zijn contract werd niet verlengd en loopt dus na aankomend seizoen af.

‘Hij doet zijn best. ‘Sommige mensen met wie ik praat zeggen dat hij het zat is’, aldus een oud Cowboys personnel man, volgens insider Tyler Dunne. McCarthy staat al enige tijd onder druk in Dallas. Veel mensen verwachten na de Wild Card verliespartij tegen de Green Bay Packers dat McCarthy ontslagen zou worden. Dit gebeurde niet, McCarthy krijgt nog een kans bij ‘America’s team’.

Jerry Jones staat bekend om de grote invloed die hij heeft op zijn team. Toen hij bij de Cowboys binnenkwam nam hij direct de macht in eigen hand. Hij ontsloeg de legendarische coach Tom Landry en haalde Jimmy Johnson binnen. Met Johnson won Jones twee Super Bowls, maar ook Johnson werd Jones en zijn gedrag zat. Vanwege conflict tussen de twee verliet Johnson de Cowboys.

De Cowboys staan al groots in de aandacht in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onzekerheid over de toekomst van de beste drie spelers (Ceedee Lamb, Micah Parsons en Dak Prescott) zorgt voor veel onzekerheid. Enkele mensen denken dat Jones Prescott geen nieuw contract geeft om hem te motiveren. Prescott is 2-5 in de play-offs in zijn carrière. Ondanks dat Prescott een van de beste seizoenen van zijn carrière had vorig seizoen, moet hij zich bewijzen in de play-offs om een nieuw contract af te dwingen in Dallas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *