4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

25 Prospects bij AFBN Referee Clinic

De eerste dag van de AFBN Referee Clinic is gisteren bezocht door maar liefst 25 geinteresseerden. Zij lieten zich updaten over de gang van zaken in het AFBN Referee landschap en kregen fijne kneepjes van het vak onderwezen. Twee aanwezigen zijn momenteel nog geen lid van een club. “Heel leuk dat zij ons ook weten te vinden,” weet hoofdscheidsrechter Maarten de Boer.

Het belang van nieuwe referees werd de afgelopen maanden duidelijk. De AFBN presenteerden anderhalve maand geleden een wedstrijdschema, waarbij de eredivisionisten slechts zes wedstrijden in actie mochten komen. De reden was dat de bond niet genoeg scheidsrechters op de been kon brengen om een meer uitgebreid wedstrijdschema te presenteren. Op de noodkreet je aan te melden als aspirant-scheidsrechter reageerden 31 personen.

Uit de groep moeten minimaal zes nieuwe scheidsrechters komen, omdat de AFBN anders alsnog later in het seizoen in de problemen komt. Het seizoen start volgende week zondag met een leuk programma in de Eredivisie. Amsterdam Panthers is gastheer van Alphen Eagles, terwijl Hilversum Hurricanes afreist naar promovendus Groningen Giants. Arnhem Falcons moet ondertussen bij Lightning Leiden laten zien dat het ook dit jaar om de prijzen mee wil doen.

De volgende Gridiron Magazine verschijnt eind februari. Hierin ook een verslag van de referee clinic. Wil je geen nieuws over de sport meer missen? Neem dan een abonnement voor slechts 9,95.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.