Aanklacht tegen Hardy verworpen, NFL in dubio

De aanklacht van huiselijk geweld tegen defensive end Greg Hardy (Carolina Panthers) is vandaag door de rechter verworpen. Zijn ex-vriendin, die hem had aangeklacht, kwam niet opdagen. De NFL weet nu echter niet meer of hij alsnog zes wedstrijden schorsing moet krijgen.

Toen Greg Hardy vorig jaar werd aangeklaagd, plaatsten de Panthers hem na één wedstrijd op de lijst ‘inactieve spelers’. Net nadat hij via de franchise tag 13,1 miljoen dollar had opgestreken in Charlotte. De maatschappelijke druk was te groot voor de organisatie nadat runningback Ray Rice voor huiselijk geweld geschorst werd.

Volgens de nieuwe ‘code of conduct’ in de NFL wordt een speler die schuldig wordt bevonden aan huiselijk geweld automatisch zes wedstrijden geschorst. Het perscommuniqué van de rechtbank luidde dat de aanklacht werd verworpen omdat de rechter ter ore was gekomen dat Greg Hardy en zijn ex er onderling waren uitgekomen. Dit duidt op ‘schikking’ en een ‘schikking’ lijkt meestal een schuldbekentenis. Een schuld zou zes wedstrijden schorsing moeten zijn… De NFL weet echter wat ze nu met Greg Hardy moeten. Ze zeggen eerst de zaak beter te moeten bestuderen.

Ondertussen heeft Greg Hardy al aangegeven niet terug te willen keren naar de Carolina Panthers. En de organisatie zal voor hem de franchise tag niet meer gebruiken. Welk team durft het aan deze speler te contracteren die in vier seizoen (2014 niet meegerekend) 200 tackles en 33 sacks noteerde?

Eén reactie

  1. Als panther fan wil ik ter verduidelijking meegeven dat er helemaal nog niets vaststaat over wat Greg Hardy of wat de Panthers willen. Zijn allemaal speculaties momenteel. Greg Hardy heeft niets gezegd over dat hij niet wil bijtekenen. En er wordt aangenomen dat de panthers hem niet een nieuw contract gaan aanbieden omdat ze als organisatie niet met probleemgevallen willen werken ivm een zwaar incident in het verleden. Maar er is nog geen duidelijk bericht naar buitengekomen wat de panthers gaan doen. De conclusies zijn dus nog te vroeg getrokken.

Reacties zijn gesloten.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.