Aaron Rodgers doorbreekt radiostilte, kou lijkt uit de lucht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het chagrijn tussen quarterback Aaron Rodgers en zijn club, de Green Bay Packers, lijkt voorlopig even te zijn verdwenen. Rodgers meldde zich deze week weer op de trainingsfaciliteiten in Wisconsin en gaf een dag later een persconferentie, waarin hij zijn hart luchtte en zijn perspectief op de laatste maanden duidelijk maakte.

Daarbij ging de voormalig Super Bowl-MVP de thema’s van de afgelopen maanden niet uit de weg. ,,De organisatie kijkt alleen naar mij voor mijn spel,’’ volgens de geboren Californiër, die meer betrokken wil worden bij beslissingen omtrent het halen en laten gaan van spelers. ,,Door mee te worden genomen in het gesprek voel je je op z’n minst belangrijk en gerespecteerd.’’

Volgens Rodgers, die al sinds hij in 2005 gedraft werd voor de Packers speelt, ging het in ieder geval niet om geld. ,,Er is mij meer geld geboden, maar daar gaat het niet om. Als ik niet aan de club gebonden wordt voor een langere periode en geen onderdeel uitmaak van het rekruteren van nieuwe spelers, dan heb ik niet het idee dat ik onderdeel ben van de toekomst.’’

,,Gezien het feit dat mijn vervanger, Jordan Love, al gedraft is, denk ik dat er al wel wat in gang is gezet’’ reageert de quarterback op de vraag of hij zijn gehele carrière in Green Bay blijft. ,,Als ik kijk naar hoe het seizoen vorig jaar is verlopen is er weinig wat me vertrouwen geeft dat ik na 2021 nog hier speel.’’

Toch wil AR12 zelf niets liever dan in het groen-geel blijven aantreden in de NFL. ,,Zeker. Ik hou van m’n ploeggenoten, van de stad en van de trainers. Het is fantastisch om hier weer te zijn, en ik ben strijdlustig. Ik zie de kans die hier ligt.’’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email