Aaron Rodgers MVP

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het is een klein doekje voor het bloeden. Aaron Rodgers is voor de vierde keer verkozen tot MVP van de NFL.

De quarterback, die het in de Conference Championship moest afleggen tegen Tampa Bay Buccaneers, bevindt zich nu in een select gezelschap dat de award meer dan twee keer kreeg toebedeeld. Ook Tom Brady, Terry Bradshaw, Johnny Unitas, Brett Favre en Peyton Manning presteerden dat. Manning won de award zelfs vijf keer.

Het is een hele prestatie dat Rodgers de award op 37-jarige leeftijd mag ontvangen, terwijl hij pas voor het eerst opereerde in het aanvallende systeem van hoofdcoach Matt LaFleur. De laatste keer dat hij de MVP-prijs mocht ophalen was zeven seizoenen geleden.

Rodgers leidde de NFL met een passer rating van 121.5. De Packers eindigden het seizoen met een 13-3 record, mede door de 48 touchdown passes en slechts 5 interceptions van de quarterback.

De award werd gisteravond uitgereikt tijdens de NFL Honors avond, een soort Oscar-uitreiking voor alle relevante categorieën. Derrick Henry werd Offensive Player of the Year vanwege zijn toetreding tot de 2K club met 2.207 rushing yards. Aaron Donald werd Defensive Player of the Year, de derde keer in vier jaar tijd dat hij de prijs opeist.

Kevin Stefanski van de Cleveland Browns werd Coach of the Year, omdat hij de Browns voor het eerst sinds mensenheugenis terug naar de playoffs wist te brengen.

Het zal niemand verbazen dat quarterback Alex Smith de Comeback Player of the Year werd. De passer, die zijn been op meerdere plekken brak en moest vrezen voor zijn leven door een infectie, maakte dit seizoen op grootse wijze zijn comeback.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »