AFBN Eredivsie trapt af in Hilversum

Vanmiddag staat er slechts een wedstrijd op het programma in de Eredivisie. Omdat de velden door het slechte weer zijn afgelast, nemen alleen Hilversum Hurricanes en Lightning Leiden vanmiddag het veld. Het is de strijd tussen twee beoogde degradatiekandidaten.

Na veel omzwervingen acteert Lightning Leiden dit seizoen weer in de Eredivisie. Die plaatsing was na veel vijven en zessen toch verdiend, omdat Groningen niet genoeg man op de been kon brengen voor het hoogste niveau. Samen met 010 Trojans werd Leiden daarom naar het hoogste niveau gepusht. Hilversum degradeerde vorig jaar, maar mag toch op het hoogste niveau verschijnen. De oorzaak hiervan ligt bij Lelystad Commanders. Het team uit Flevoland zou Hilversum in de Eredivisie vervangen -een feit dat het had verdiend met het kampioenschap op het tweede niveau- maar moest zich terugtrekken vanwege problemen bij de club.

Het denderende Nederlandse weer buiten beschouwing latend, mag Leiden zondag voorzichtig begonnen aan de klus om dit jaar niet te degraderen. De ploeg reist daarvoor naar Hilversum en de wetenschap dat het heel zwaar gaat worden. Toch is men in Leiden positief. Het team wist zich onlangs te versterken met oudgediende Paul van Oosten. Ook Brian Spapens vliegt in maart terug uit het warme Curacao om de offense van Lightning een extra boost te geven.

Kickoff op Sportpark Jagerspaadje staat voor 14:00 uur.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.