AFBN neemt ruim de tijd met schema

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Vorige week vrijdag werd het nieuwe AFBN-seizoenschema gedeeld met besturen van de AFBN-clubs. Met dat schema werd ook meteen onthuld met welke divisie-indeling de American Football Bond Nederland in 2018 van start gaat. Toch?

Wie een kijkje neemt op de AFBN-website ziet dat iemand heel erg zijn best doet om het Content Management Systeem te begrijpen. Zo opent de site met twee artikelen: eentje over Amsterdam Panthers en eentje over Amersfoort Untouchables. Wie echter op de artikelen klikt, krijgt een lege pagina.

Ook de divisie-indeling van de Eredivisie en de Eerste Divisie is nog niet geupdate. In de Eredivisie is de naam van 010 Trojans al wel aangepast naar 010 Trojans – Spijkenisse Scouts, maar volgens de enige officiele AFBN-site van Nederland speelt ook Amsterdam Crusaders en Spijkenisse Scouts nog in de Eredivisie. Lelystad Commanders ontbreekt. Groningen zit volgens de site al wel in de Eerste Divisie, net als Eindhoven Raptors en Lelystad Commanders.

Wellicht dat de AFBN een slag om de arm houdt. In het wedstrijdreglement (dat in oktober is opgesteld) wordt namelijk gerept over het feit dat de Eredivisie altijd uit zes tot acht teams bestaat. Vooralsnog zijn er in de vorige week gecommuniceerde Eredivisie maar vijf teams te vinden. Het kan zo maar zijn dat de bond dus even de reacties afwacht, alvorens alles officieel te maken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email