AFBN schrijft Nederlandse leeuw af

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Een opmerkelijke passage in het jaaroverzicht dat AFBN gisteren besprak tijdens de jaarlijkse ALV: de opblaasbare leeuw van de Dutch Lions is kwijt en moet volledig worden afgeschreven.

Het is geen grap richting het Nederlands voetbalelftal dat niet op het Wereldkampioenschap in Rusland is. Het is bittere ernst. De opblaasbare leeuw, die toch al snel een metertje of vijf hoog is en zo’n 20 meter lang, is kwijt. Waarschijnlijk ontvreemd uit een loods van de Dutch Lions, die op het terrein van de Amsterdam Crusaders stond.

Op zichzelf is dat een merkwaardige constatering, die veel vragen oproept. De leeuw is namelijk onlosmakelijk verbonden aan de groep hardwerkende vrijwilligers, die de Dutch Lions een aantal seizoenen geleden opnieuw op de kaart wist te zetten. De groep werd zo’n half jaar geleden echter geconfronteerd met het feit dat er geen plek meer voor ze is — en dat de AFBN inmiddels al een nieuwe bondscoach heeft aangesteld.

Leeuw ontvreemd, verleden weggepoetst? Gridiron is erg benieuwd of er iemand een gouden tip heeft. Vooralsnog kost de versnelde afschrijving van het Nederlandse nationale wapen de bond circa 1600 euro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »