AFBN schuttert met wedstrijdschema

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De AFBN heeft een complete chaos van het seizoenschema gemaakt, door niet te anticiperen op de finaleplaats van de Amsterdam Crusaders in de EFL Cup. De Nederlandse bond plande voor 12 juni de kraker tussen Amsterdam Crusaders en Alphen Eagles in, terwijl de hoofdstedelijke formatie dan verwacht wordt om voor de Europese clubtitel te strijden.

De pijnlijke blunder van de wedstrijdcommissie van de AFBN werd gecorrigeerd middels een e-mail naar alle verenigingen. Hierin toonde de AFBN echter aan geen enkel gevoel te hebben met het verenigingsleven, dat voornamelijk op amateurbasis is gestoeld.

De wedstrijd van Cru tegen Alphen Eagles wordt namelijk verplaatst naar 19 juni. Op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat op die dag de aanvang van de play-offs staat gepland. Aangezien zowel de Cru als de Eagles momenteel staan ingetekend voor verschillende halve finales, houdt dit in dat de halve finales worden verschoven naar 26 juni. Dit is een weekend waarvan de meeste American footballers in Nederland hadden verwacht vrij te zijn. Het bevalt dus te zien hoeveel halve finalisten op vakantie zijn of een weekendje iets anders hebben gepland.

“Het is de zoveelste keer dat wij verrast worden door een compleet onlogische beslissing van de wedstrijdcommissie,” aldus een teamvoorzitter, die op basis van anonimiteit wilde reageren. “Het speelschema blinkt niet uit in consistentie en rechtvaardigheid en hangt houtje-touwtje aan elkaar.”

Een week later is het tijd voor Tulip Bowl XXXII.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

2 reacties

 1. Kan alleen maar zeggen.. hihihi.
  Overigens.. om een commissie te vormen dient deze uit 3 of meer leden te bestaan.
  Er is nog steeds maar 1 commissielid.
  Dus weinig tot geen controle en feedback.
  Net als dat de afbn bijna een jaar na dato nog immer geen standen heeft op de website.
  Dat beetje knip en plakwerk is sinds kort en bied geen enkele houvast naar de toekomst.

 2. Als een seizoen maar vijf maanden mag duren, loop je al snel tegen agendaknelpunten aan.

Reacties zijn gesloten.

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »