4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

AFBN-teams mogen weer full-contact trainen

Vanaf 1 juli mag er weer full-contact getraind worden op de American footballvelden. Dat blijkt uit het laatste bericht omtrent de coronamaatregelen van NOC*NSF op basis van de nieuwe richtlijnen van de overheid.

Alle contactsporten mogen weer in hun volledigheid worden uitgevoerd. Jongeren mochten dat al, maar vanaf donderdag 1 juli is sporten weer vrij voor iedereen. Het betekent dat de Eerste Divisieteams gauw aan hun voorbereiding kunnen beginnen aangezien zij in september alweer aan de bak moeten.

Het weer normaal kunnen trainen zal de teams wellicht wat lucht geven. ,,Wij zitten nu in een best wel stressvolle situatie, we kunnen nog niet eens full-contact trainen’’ gaf Maastricht Wildcats-voorzitter Chantalle Huis vorige week aan in een interview op onze site.

Ook wedstrijden mogen weer georganiseerd worden. Daarmee krijgen de teams uit het tweede niveau van de AFBN dus eveneens de mogelijkheden een aantal oefenpotjes tegen elkaar te spelen. Tot 1 september moet dat wel zonder publiek, maar de competitiestart in september lijkt wel onder toeziend oog van supporters afgewerkt te kunnen gaan worden – mits de aanwezigen anderhalve meter afstand kunnen houden.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.