AFC Divisional playoffs: Keys to the game!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dit weekend wordt de divisional round in de playoffs afgewerkt. In de AFC mogen de Steelers op bezoek bij de Chiefs in het Arrowhead Stadium en de Patriots spelen thuis tegen de Texans. Een beetje een déjà-vu gevoeld want de Steelers wonnen in week vier thuis tegen Kansas City en de Patriots bliezen in week drie de Texans uit het water. Maar het verleden is het verleden en alle teams beginnen met een schone lei in de playoffs hieronder stippen we voor elk team de keys to the game aan!

1. Kansas City Chiefs

Voor de chiefs is er geen reden tot paniek omwille van het verlies eerder op het seizoen. Zij speelden immers in Pittsburgh waar Big Ben ongelooflijk dominant is met twintig touchdowns tegenover vijf interceptions en een qb rating van 116.7. Buitenshuis worden die cijfers echter minder imposant. On the road heeft hij slechts 9 touchdowns gegooid dit jaar en acht interceptions met een qb rating van 78.4.De missie voor de Chiefs is dus simpel: zorg er voor dat Big Ben nooit in zijn spel komt.

2. Pittsburgh Steelers

Voor Pittsburgh zal het vooral zaak zijn om false starts te voorkomen. Arrowhead wordt door sommigen het luidste stadion in de NFL genoemd en dat zorgt dikwijls voor miscommunicaties en penalties. Ook zal head coach Tomlin de druk van Big Ben moeten nemen door zijn sterke running back Le’Veon Bell een groot aantal carries te geven. Elke wedstrijd waar Bell meer dan honderd yards over de grond liep werden gewonnen door de Steelers. Feed the monster zou ik zeggen!

3. Houston Texans

Houston moet ten alle kosten vermijden dat ze net zoals in week 3 de eindzone niet vinden. Veel zal afhangen van hoe Brock Osweiler speelt. Hij liet het volledig afweten in week drie en werd zelfs op de bank gezet in week 16. Hij wist dit seizoen nog geen enkele maal over 300 passingyards te gaan, een kaap die hij waarschijnlijk wel zal moeten ronden op zaterdag om kans te maken op een W.

4. New England Patriots

Ook voor de Patriots is het zaak om op offense bij de les te blijven. Zij spelen immers tegen de nr 1 defense in de NFL. De Texans geven gemiddeld maar 301 yards/game op. Iedereen die vorige week naar de Jadeveon Clowney show keek weet hoe dat komt. De offensive line zal dus zowel Clowney als Mercilus moeten opvangen. Als dat hen lukt geven ze Brady een kans om de wedstrijd voor hen te winnen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »