Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

ALV wil onderzoek naar financiële handelingen vorige besturen

Afgelopen zaterdag was er een periodieke ALV van de AFBN-besturen om de staat van de bond weer onder de loep te nemen.

Slepend is de situatie rondom de penningmeester, die onlangs op non-actief werd gesteld. De boeken waren niet op orde, waardoor een bestuurslid van Maastricht Wildcats in de hulpstand moest schieten om de boel weer op orde te krijgen. Toch vermoedt AFBN voorzitter Ronald Everduim dat er niet kwaadschiks is gehandeld. “Het onderzoek loopt en er zijn nog een paar open vragen, maar op dit moment is er geen reden om van het kwade uit te gaan,” aldus de praeses.

Wel is door een deel van de ALV aangegeven dat er een onderzoek moet komen naar de financiële handelingen van vorige besturen. Het betreft hier in het bijzonder de handel en wandel van de Dutch Lions en de Junior Lions tijdens de periode dat er veel fout is gegaan. “Het bestuur heeft aangegeven dat de prioriteit nu ligt bij de opbouw van de huidige stabiele basis,” aldus Everduim. “Een onderzoek kost veel tijd en levert weinig geld op. Maar zowel het bestuur als de ALV zijn nieuwsgierig naar mogelijke uitkomsten.”

Volgens Everduim volgt er dus binnenkort een beslissing over het opstarten van een onderzoek naar de financiële handelingen van bestuur en betrokkenen met betrekking tot de nationale teams in het verleden.

Meer lezen over de AFBN en de voorbereidingen op het nieuwe seizoen? Lees er alles over in de november-uitgave van Gridiron – the Magazine! Bestel een abonnement, voor vier unieke nummers betaal je slechts 22,95!

Eén reactie

  1. Ik weet niet waar de context “Er volgt binnenkort een beslissing over het opstarten van een onderzoek” vandaag komt. Het onderzoek is toegezegd.

    Het merendeel van de teams heeft gestemd om de aanwezige tekorten op de begroting van de nationale teams te dichten met de reserves ONDER VOORBEHOUD dat er onderzoek komt naar de oorzaak van het tekort. Met de toezegging van de voorzitter dat een onderzoek er komt, stemden de clubs alsnog volledig vóór het dichten van het gat met de reserves, zodat men óók door kan met eventuele ambities.

    Ook werd in de ALV door de nieuwe penningmeester erkend dat de huidige financiële situatie na nader onderzoek niet volledig op conto staat van de vorige penningmeester.

    Belangrijk dus dat het onderzoek er komt, om in de toekomst niet meer in zo’n situatie te belanden.

Reacties zijn gesloten.