Amersfoort Untouchables wint eerste pot met Purmerend Barbarians

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het combiteam van Amersfoort Untouchables/Purmerend Barbarians heeft gisteren een 13-6 zege geboekt op Amsterdam Panthers. Het was de eerste keer dat Amersfoort en Purmerend gezamenlijk een tegenstander te lijf ging.

De theorie dat een combiteam op dit niveau niet werkbaar is, wordt door speler-coach Dennis Nijmeijer meteen naar de prullenbak verwezen. Nijmeijer: “Voor dit team is dit een enorme opsteker, zeker omdat we in het begin de hoon van Nederland over ons heen kregen vanwege de samenwerking. Wij zijn er nog lang niet en hebben nog een lange weg te gaan, maar dit geeft een waanzinnige vibe.  Nu wacht Groningen en dat wordt een nieuwe uitdaging. De Giants konden op Eredivisie uitkomen, dus we moeten daar goed op voorbereid zijn.”

De combi van Amersfoort/Purmerend won de wedstrijd, naar eigen zeggen, puur op basis van emotie en strijd. “De maanden van harde training vielen zondag op z’n plek. We wisten niet wat we op basis van de trainingen en de oefenwedstrijd (tegen Flevo Phantoms, -red.) konden verwachten, maar zeker de eerste helft wisten we twee mooie drives met touchdowns te bekronen,” aldus Nijmeijer.

De eerste touchdown op conto van het nieuwe combi-team komt op naam van Daan Bording. De receiver, die jaren zijn toevlucht zocht in Amsterdam en Hilversum om football te kunnen spelen, griste op de eerste aanvallende drive een touchdown pass uit de lucht van quarterback Ian Hendriks. De Purmerendse quarterback zelf zorgde later met een quarterback sneak zelfs voor een 13-0, die voor zondag nog voor onmogelijk werd gehouden.

Nijmeijer: “Na de voorsprong werd het spelniveau matiger en waren we minder geconcentreerd. We wisten ook dat Amsterdam, met hun ervaren krachten, zou komen en de rust zou gebruiken om aanpassingen door te voeren. Daar kunnen wij nog van leren, zoveel ervaring hebben wij op dit moment nog niet. Dus als een coach zich geroepen voelt om in Amersfoort aan de slag te gaan, dan is deze welkom.”

Amsterdam Panthers kwam inderdaad terug. Een van de oude sterren van Amsterdam Panthers, Sven Janssen, nam het roer over en gooide voor rust een touchdown pass. Echt spannend werd het echter niet meer, waardoor de 13-6 ruststand ook de eindstand was.

Het was de eerste wedstrijd van het senioren full-tackle team van Amsterdam Panthers, nadat zij twee jaar geleden uit de competitie stapten vanwege problemen bij de club. De wedstrijd signaleerde de terugkeer van namen uit het roemruchte verleden van de formatie, zoals Sven Janssen en Guillaume Stuurland. Hun terugkeer leidde op Facebook tot enthousiaste reacties van andere spelers van weleer.

Het verlies tegen Amersfoort/Purmerend kan dus zomaar ook daar een reactie hebben ontketend.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »