Crusaders 2 zegeviert bij debuut

De Utrecht Dominators kregen op bezoek bij de Amsterdam Crusaders 2 een kans om zich te revancheren voor het verlies dat zij een week eerder hadden geleden, maar de Amsterdammers waren niet van plan daar aan mee te werken. In een typisch Nederlands wisselvallig weertje wisten de hoofdstedelingen de punten binnen te halen. De wedstrijd tussen beide partijen eindigde in een overtuigende overwinning voor Crusaders 2. Zij wisten 34 onbeantwoorde punten op het bord te zetten.

De Amsterdammers, die een grote selectie op de been wisten te brengen met veel jonge gretige spelers, begonnen in eerste instantie wat onwennig tegen de Utrechtse formatie. Crusaders 2 speelde immers pas hun eerste wedstrijd van het seizoen en voor velen was dit waarschijnlijk de eerste wedstrijd ooit tegen senioren. In het eerste kwart leken de Utrechters vrij makkelijk de bal over het veld te bewegen, door de jonge Cru op kracht te testen. Dit ging redelijk goed, maar Crusaders 2 lieten de Utrechters nooit echt dichtbij de endzone komen. Andersom was dit net zo. De Utrechtse defensie stond, na een goede wedstrijd vorige week, wederom erg goed en zij gaven weinig speelruimte op aan de offense.

In het tweede kwart vervielen de Utrechters in de fouten die hun een week eerder al genekt hadden. Dit leidde tot enkele fumbles aan de kant van de Domstedelingen die nagenoeg elke keer werden opgepakt door Crusaders 2. Het werd een herhaling van zetten van vorige week, waarna er continue meer druk kwam te staan op de verdediging van de Utrechters. Hoewel zij sterk stand hielden konden zij op een gegeven moment niet anders dat punten toestaan aan de thuisploeg. De offense wist ondertussen niet het spel op te pakken, waarmee ze goed vooruit kwamen in het eerste kwart. Mede hierdoor gingen zij de rust in met gebogen hoofden en zonder punten, terwijl de Amsterdammers met 14 punten op zak de wandeling naar het nieuwe clubgebouw maakten om aan de thee te gaan.

De Crusaders namen geen gas terug in de tweede helft en waren er op gebrand om verder uit te lopen op de Utrechters. De kick-off return na de rust werd door de thuisploeg bijna teruggelopen naar de endzone, maar door een holding rond de eigen 30-yardlijn moest de offense van Crusaders vanaf de eigen helft beginnen. Hoewel de penalty de mooie return ongedaan maakte, zette het de toon voor de tweede helft van de wedstrijd. De Amsterdammers bleven zowel op offense als op defense een impact maken tegen de Domstedelingen. De quarterback(s) van de Crusaders wisten de offense mede door mooie passes enkele keren in de endzone van de Utrechters te krijgen, terwijl de defense van de Amsterdammers door ging met het onderscheppen van passes en het forceren van fumbles. Dit resulteerde uiteindelijk ook in punten voor de Crusaders, door middel van een ‘pick six’ voor de defense van Amsterdam wisten zij de score uit te breiden tot 34-00.

Crusaders 2 kunnen terugkijken op een succesvol full-contact debuut in de Nederlandse eerste divisie en kunnen met vertrouwen richting de volgende wedstrijd over twee weken kijken, thuis tegen de Enschede Broncos. Op 20 maart om 14:00 beginnen dan ook de Broncos hun competitie.

De Dominators krijgen een weekje langer de tijd om te werken wat er mis ging in de afgelopen wedstrijden. De Utrechters spelen op 27 maart hun derde wedstrijd van het seizoen, ook tegen de Enschede Broncos. Dit zal voor de Dominators hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen zijn en zij zullen er alles aan doen de komende weken om dan een betere prestatie neer te zetten dan afgelopen twee.