Gridiron

Never miss a down!

Andy Dalton: ervaren QB zonder werk

Andy Dalton van de Cincinnati Bengals voegt zich bij Cam Newton in het klasje van ervaren quarterbacks zonder werk. De Red Rifle werd vandaag vrijgesteld van werk door zijn werkgever uit Ohio. Naar verluidt vroeg de quarterback zelf om zijn ontslag.

Vreemd is dat niet. Cincinnati koos vorige week donderdag, geheel naar verwachting, quarterback Joe Burrow met de eerste pick in de NFL Draft. Burrow. De kans dat Burrow bij de seizoenstart meteen voor de leeuwen wordt gegooid is hiermee vele malen groter geworden.

Met het ontslag voorkomt de Bengals-organisatie dat het dit seizoen nog diep in de buidel moet tasten voor de ervaren spelverdeler. De move bespaart de franchise ongeveer 17,7 miljoen dollar aan salary cap ruimte. Dat geld kan nu worden aangewend om de supporting cast van Burrow te upgraden.

Andy Dalton trekt ongetwijfeld wel wat aandacht naar zich toe. Alhoewel hij zich in de play-offs nooit kan manifesteren, spreken zijn statistieken voor de Bengals boekdelen. 2019 was dan wellicht statistisch gezien zijn slechtste jaar, de aanvaller heeft zo’n beetje alle seizoenrecords van de club op zijn naam.

Overigens volgt Dalton in het voetspoor van zijn voorganger Carson Palmer. Toen Palmer er lucht van kreeg dat de club Dalton koos in de tweede ronde van de 2011 Draft, wilde hij meteen naar een ander team verkassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *