Anti-‘Redskins’-reclame tijdens NBA finals

Nederland heeft de discussie over zwarte piet en de NFL heeft de protesten tegen de naam ‘Redskins’. Vannacht wordt tijdens derde NBA finalewedstrijd een commercial uitgezonden die de naam van de Washington Redskins als racistisch onder vuur neemt. 

De commercial wordt uitgezonden in zeven televisiemarkten (o.a. Chicago, Los Angeles, Washington en Dallas) en is een verkorte versie van één minuut van een eerder uitgezonden commercial van twee minuten. Dit is een goede keuze van de actiegroepering Yoche Dehe Wintum Nation. De twee minuten versie is namelijk dusdanig saai dat je de clou in de laatste vijf seconden niet eens haalt.

De commercial is niet veel anders dan een constante vergelijking dat een ‘Native American’ zich van alles noemt, maar nooit een Redskin. Dit laatste wordt niet expliciet gezegd, maar de helm van ploeg uit Washington wordt getoond.

Teameigenaar Daniel Snyder heeft altijd gezegd dat hij de teamnaam niet zal aanpassen en heeft de afgelopen maand zelfs een bedrijf in de arm genomen die gespecialiseerd is in lobbyen bij de senaat. Ten einde de discussie op het hoogste niveau te beëindigen…

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.