Arnhem Falcons krijgen gelijk, maar verliezen alsnog

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Arnhem Falcons hebben van de bond te horen gekregen dat de touchdown op de 87-yard run van Lennard Harris niet had mogen worden afgekeurd. Maar niet vanwege de reden die werd aangedragen.

Arnhem Falcons stuurden zondag een mail naar de bond, waarin het ongenoegen werd geuit over de afgekeurde touchdown. Tijdens de indrukwekkende run van Harris stond een coach in de weg van de referee en daar werd een flag voor gegooid.

Falcons stelde dat het om een eerste overtreding ging en dat deze volgens de reglementen had moeten worden bestraft met een een waarschuwing. De bond weerlegt dit. Volgens de bond mag er wel degelijk een straf van 15 yards worden uitgedeeld als de referee de coach moet ontwijken of -erger nog- tegen hem aan loopt.

Toch is er een fout gemaakt, waardoor de touchdown had moeten ‘staan’. De penalty had niet gekort mogen worden op de touchdown run, maar op de daaropvolgende play. 

Overigens heeft Falcons niets aan deze wijsheid. De play kan niet worden teruggehaald en er gaat al zeker geen streep door de zure 14-13 nederlaag tegen Lelystad Commanders.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Eén reactie

  1. Iedereen maakt fouten, maar dit is wel extra zuur. Verliezen met 14-13
    als je eigenlijk moet winnen met minstens 14-19. White cap maar eens naar de cursus terugsturen denk ik dan maar!!

Reacties zijn gesloten.

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »