Arnhem Falcons verrassend meest aanvallende ploeg

Wie al vluchtig een blik op de League Leaders had geworpen, was het zeker niet ontgaan dat er ook een update op het gebied van team stats is doorgevoerd door onze statscrew. Hieruit blijkt dat de Arnhem Falcons aanvallend meer potten hebben weten te breken dan de tegenvallende Alphen Eagles (foto Cherie Photography).

Sinds deze week leiden de Arnhemmers dan ook de ranglijst van meest aanvallende team met 288 yards per wedstrijd. Belangrijk is wel om te melden dat het gemiddelden zijn en dat Arnhem pas twee duels achter de rug heeft. De Pirates zijn het meest vervloekte team in aanvallende modus. De Nijmegenaren komen niet verder dan 56 yards per wedstrijd en hiermee is de playoff kandidaat van 2014 duidelijk nog niet in de ‘groove’.

Verdedigend zijn dezelfde Pirates ook gezakt op de ranglijst, door de dominantie waarmee zij tegenstand kregen van de Falcons. De Eagles ondertussen zijn heer en meester in de defensieve categorie. Vijandige aanvallers moeten van goede huize komen om de 68,5 yards per wedstrijd te overbruggen. Vooral door de lucht weet niemand zich raad tegen de Alphenaren.Geen wonder dat zij na drie competitieronden dan ook nog geen enkel punt hebben hoeven incasseren (een wereld van verschil met Nijmegen, dat al 100 punten aan de broek kreeg).

Kijk zelf en oordeel bij onze teamstats.

0 reacties

  1. Maar het klopt wel. Het is net als met voetbal. De meest aanvallende ploeg is niet altijd het meest productief. Dus volgens mij is mijn argument steekhoudend, :)…

    1. tja als je het zo bekijkt…. Dan zou time-of-possession of hoogste aantal offensive snaps het meest aanvallend zijn.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.