4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

Bewijs: voetballen in de sneeuw is onmogelijk

Er was een American football-wedstrijd in Buffalo voor nodig om bewijslast te leveren voor het feit dat voetbal in de sneeuw volstrekt onmogelijk is.

Gisteren moest de KNVB de wedstrijden Sparta – Vitesse en FC Utrecht – Feyenoord uitstellen, omdat het na een Code Oranje waarschuwing van het KNMI redelijk duidelijk was dat er een pak sneeuw zou neerdalen op Het Kasteel in Spangen en Stadion Galgenwaard in Utrecht. Een volledig terechte beslissing, zo leert een fieldgoal poging van oud-Amsterdam Admirals kicker Adam Vinatieri tijdens het duel tussen Buffalo Bills en Indianapolis Colts gisteravond.

De Buffalo Bills en Indianapolis Colts moesten het uitvechten in barre weersomstandigheden. Er lag zo’n 30 centimeter sneeuw op het veld. Logischerwijs eindigde de wedstrijd onder deze omstandigheden in een lage score. Buffalo won de 13-7 wedstrijd pas, nadat bijna de volledige verlenging was opgeslokt.

Door het weer was het een mooie dag voor de running backs. Frank Gore liep aan Colts-zijde voor 130 yards en LeSean McCoy vergaarde 156 rushing yards. Voor de quarterbacks was de sneeuwval een compleet drama. De drie quarterbacks die deze wedstrijd in actie kwamen gooiden in totaal 161 yards bij elkaar.

En dan had je de kickers nog: die in de sneeuwsoep totaal niet tot hun recht kwamen.

 

 

Mooie plaatjes leverde het in ieder geval wel op:

 

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.