Blijft Goodell thuis?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Nu het haast zeker lijkt dat de NFL Draft dit jaar vanuit huiskamers plaats gaat vinden, speculeren Amerikaanse media over de vraag: wat doet Roger Goodell? De NFL-Commissioner, die normaal vanaf een podium voor tienduizenden de draft voltrekt, lijkt te moeten kiezen: presenteren vanuit de eigen woonkamer of vanuit de studio van tv-zender ESPN.

Dat laatste lijkt geen rare optie. Goodell woont op ruim anderhalf uur rijden, iets wat voor Amerikaanse begrippen ‘om de hoek’ is. Daarbij is in een tv-studio alles paraat wat nodig is om een tv-uitzending te maken, zoals goede belichting, professionele camera’s en regisseurs. Toch ligt het allemaal net iets ingewikkelder.

Zo maken NFL-Network, de media-afdeling van de NFL, en tv-zender ESPN normaal allebei een eigen uitzending. Als Roger Goodell dus vanuit de ESPN-studio de namen op wil lezen, moeten de beide mediagiganten het eerst eens zien te worden over een gezamenlijke tv-uitzending.

Daarnaast is Goodell niet iemand met veel krediet onder NFL-minnend Amerika. Door live-publiek bij voorgaande drafts werd hij jaar op jaar uitgejoeld. Bekritiseerd om hoe hij bepaalde issues in de sport, zoals het financieel compenseren van hersenschade bij ex-spelers en ‘deflategate’ bij de Patriots van Bill Belichick en Tom Brady in 2014, verkeerd zou hebben aangepakt, moet de Commissioner op zijn tellen passen.

En juist daarom lijkt thuisblijven voor Roger Goodell helemaal niet zo’n slecht plan. Want als Goodell, nu honderden miljoenen Amerikanen vast in hun huizen zitten, besluit om wel naar de studio af te reizen, is de kans groot dat dat bij een deel van de NFL-fans niet goed valt. Aan de andere kant is het de vraag of de Commissioner, die inmiddels al veertien jaar kritiek gewend is, daar nog wakker om zal liggen. Eén ding is in ieder geval zeker: of Goodell nou in een studio presenteert of in zijn eigen huiskamer, dit jaar wordt hij eindelijk eens niet met boegeroep overladen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email