Blunderende Scheidsrechters matsen Chargers

De NFL heeft toegegeven dat de scheidsrechters op het beslissende moment in de wedstrijd tussen de Chargers en de Chiefs een blunder hebben gemaakt. Natuurlijk schoot Chiefs kicker Succop bij een gelijke stand 4 seconden voor tijd zijn fieldgoal mis. De scheidsrechters hadden hem echter een herkansing moeten geven, door een gemaakte penalty van de Chargers in de line-up. 

De scheidsrechterlijke dwaling gaf de San Diego Chargers een verlening, die ze met beide handen aangrepen nadat hun kicker Novak in overtime wel een fieldgoal scoorde (27-24). De Chargers gingen hiermee naar de playoffs en elimineerde definitief de Pittsburgh Steelers die in de wachtkamer zaten. Zij waren op hun beurt door verlies van de Baltimore Ravens en de Miami Dolphins dichtbij en kwalificatie-mirakel.

Helaas voor de Steelers misste Succop vanaf 41 yards zijn fieldgoal. Sowieso schandalig tegenwoording in de NFL. De Chargers hadden echter een illegale formatie op het veld staan. Je mag namelijk niet meer dan zes spelers buiten de snapper hebben staan. De Chargers hadden er zeven staan. De scheidsrechter hadden het vlaggetje moeten gooien, waarmee de fieldgoal-poging over had gemogen en wel vijf yards dichterbij. Wellicht had Succop dan wel weten te scoren.

Voor de Chiefs maakt het niet uit. Zij zaten al in de playoffs. De Steelers zijn daarmee nog het meeste genaaid door de scheidsrechters.

0 reacties

  1. Mensen doe mee aan de NFL Playoff Challenge op NFL.com. Meld je aan in de Nederland League en ga voor de titel ook Ninerfans mogen meedoen 😉

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.