Bondscoach bang voor duikeling niveau Eredivisie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Bondscoach van de Dutch Junior Lions, Wouter van den Boogaard, vindt het geen goede zaak voor de Eredivisie dat Amsterdam Crusaders zich terugtrekt uit de Nederlandse competitie.

“Ik denk dat het voor de bond niet goed is en voor het niveau van Football in Nederland ook niet,” aldus de nieuwbakken hoofdcoach van de nationale junior-team. “Kwalitatief gaat het football in Nederland in een negatieve spiraal omlaag de laatste seizoenen.  Als het beste team dan besluit om niet meer deel te nemen aan de competitie dan is dat een aderlating voor het niveau.”
“Natuurlijk levert het wel een meer competitieve Eredivisie op zonder de Cru, maar ik houd mijn hart vast dat het niveau nu niet nog een grotere duikeling maakt. Ik denk dat het samenwerken tussen de verenigingen van de AFBN nu nog belangrijker wordt. We moeten samen de schouders eronder zetten, anders is het binnen vijf jaar gedaan met football in Nederland.”
Overigens ziet Van den Boogaard wel een ‘silver lining’ in de beslissing van de Crusaders om buiten Nederland te spelen: “Voor de Crusaders zelf is het een geweldige ervaring en het zal ook het niveau van de Dutch Lions zeker ten goede komen. En met Amsterdam Crusaders 2, Arnhem Falcons, Hilversum Hurricanes, Lightning Leiden, Lelystad Commanders en 010 Trojans heb je volgens mij een vermakelijke en vooral spannende Eredivisie.”
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Eén reactie

  1. Sneaky manier om Cru 2 te promoveren…
    2 teams van dezelfde vereniging mag volgens de regels niet op hetzelfde niveau uitkomen.
    Ben het verder met Wouter eens… competitie wordt niet verbeterd door de beste eruit te halen maar doordat de anderen beter hun best doen.

Reacties zijn gesloten.

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »