Bridgewater maakt geen indruk op ‘pro day’

Teddy Bridgewater geldt als één van de beste quarterbacks in de NFL Draft van 2014. Hij lijkt in ieder geval het meest klaar voor de NFL, volgende verschillende scouts in en rond de league. Hij besloot zich in aanloop naar de belangrijkste dag in zijn leven voor te bereiden door de Scouting Combine te laten schieten en alles op de pro day te gooien. Maar dat bleek lastiger dan gedacht.

Een pro day is ideaal voor spelers die hopen gedraft te worden. Ze kunnen, zonder druk van een defensie of andere omstandigheden, een ideale workout neerzetten voor scouts en coaches. Met name quarterbacks komen er over het algemeen beter uitrollen dan ze in werkelijkheid zijn. Er wordt daarom normaal gesproken niet zoveel gehangen aan zo’n dag, maar dan moet je het natuurlijk wel goed doen. En dat deed Bridgewater nou niet bepaald.

Er gaan alarmbellen rinkelen als een quarterback tijdens zijn pro day niet top lijkt. Als hij zelfs tijdens zo’n in scene gezette dag niet kan presteren, hoe moet dat dan in de NFL, waar alles sneller, groter en harder is? Bridgewater had volgens aanwezigen een so-so workout. Hij had, volgens ESPN-analist Ron Jaworski, moeite met zijn diepe passes en ballen richting de zijlijn. Zijn grootste kracht, zijn accuracy, bleek minder dan gedacht en ook de snelheid van de bal viel tegen. En dat is iets om over na te denken, aangezien hij 30 tot 40 dagen heeft gehad om met zijn receivers richting deze dag te werken.

De grote vraag is of het de status van de Louisville QB als topper beïnvloedt. McShay denkt van wel. “Wat telt is dat de teams in de bovenste regionen van de Draft, en er waren GM’s, scouts, coaches en coordinators van al die teams aanwezig, onder de indruk wilden raken. Ze verlaten Louisville zonder onder de indruk te zijn van wat ze gezien hebben.”

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.