Bucs openen deur voor Marcus Mariota

De Tampa Bay Buccaneers hebben quarterback Josh McCown ontslagen. Daarmee bespaarden ze niet alleen 5,25 miljoen dollar op de salariskosten, ze gaven ook het sterkst mogelijke signaal dat Marcus Mariota tijdens de komende draft als allereerste speler gekozen gaat worden.

De Buccaneers hebben de eerste pick in handen en in zo’n beetje alle ‘mock drafts’ die momenteel gepubliceerd worden gaat Mariota als eerste ook naar Tampa Bay. De organisatie mist dan ook duidelijk de zogenaamde franchise quarterback, waar ze vorig jaar wel de receiver van de toekomst vonden in Mike Evans. Josh McCown startte elf wedstrijden in het afgelopen seizoen met ruim twee duizend passing yards, elf touchdowns en veertien interceptions. Tweedejaars prof Mike Glennon heeft de critici ook duidelijk nog niet kunnen overtuigen in zijn vijf starts dit jaar na een heel rookie jaar in de basis.

Het kan ook niet anders zijn dan dat Marcus Mariota gekozen gaat worden en direct voor de leeuwen wordt gegooid. Kijkende naar de huidige lijst met free agent quarterbacks zijn er weinig die zich aan het niveau van Josh McCown onttrekken. Michael Vick is al een tijdje ‘over the hill’ en Mark Sanchez heeft buiten zijn handjevol aardige wedstrijden bij de Eagles weinig goeds op zijn cv staan. Voor het trio gevallen eerste ronde quarterbacks uit 2011 (Gabbert, Locker en Ponder) wilden hun eigen teams niet eens de opties lichten voor verlenging van hun rookie-contracten. Wie zou daar dan nog geld aan willen spenderen?

Nee, Marcus Mariota is de man van de toekomst in Tampa Bay! Nu maar hopen voor hem dat de Buccaneers wel de juiste basis bieden voor een jong talent om te groeien in plaats van een first round ‘bust’ te worden.

 

 

0 reacties

  1. Is deze conclusie niet erg prematuur, zo voor de combine? Neem aan dat men erg nieuwsgierig is hoe Winston zijn interviews zullen verlopen (naast de combine zelf).
    Zoverre ik het goed begrepen heeft lijkt Winston steeds meer terrein te winnen als no. 1, vooral omdat hij gezien wordt als meer ‘pro-ready’.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.