4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

Cam Newton duidelijk tegen ‘Grab them by the Pussy’

Cam Newton was vorig weekend talk of the town, nadat hij zich laagdunkend had uitgelaten tegen een vrouwelijke reporter. Toen de journaliste hem vroeg naar enkele plays van vorige week, antwoordde hij met een grote smile dat het raar was om die vraag uit de mond van een vrouw te horen. Gisteren droeg hij daarom een opmerkelijk accessoire op zijn kleding tijdens de teamvlucht.

Direct na de wedstrijd wilde de quarterback van geen excuses weten, toen de vrouwelijke reporter hem in de catacomben confronteerde met zijn denigrerende opmerking. Maar daags na het voorval bood Newton alsnog publiekelijk zijn excuses aan, nadat hij merkte dat de situatie escaleerde. Hij gaf ondermeer aan vrouwen hoog te hebben zitten, bijna precies een jaar nadat Donald Trump dat had nagelaten. Volgens de Amerikaanse president is er namelijk nog steeds geslachtsongelijkheid en ‘you should grab them by the pussy‘.

Dat Newton schuldbewust is, en vooral tegen de vrouwonvriendelijkheid van zijn president, liet hij vandaag opnieuw zien. Op de teamvlucht droeg de ster een button op zijn hoofddeksel, die refereert aan een feministisch symbool uit de Tweede Wereldoorlog. Op de button zijn vrouwen te zien uit de ‘We Can Do It’-campagne, waarin vrouwen tijdens de oorlog werden aangespoord om in de fabriek te werken om zo het oorlogsfront te ondersteunen.

Een afbeelding van de campagne vind je hier.

 

 

Eén reactie

  1. Onzinnige verbinding van Newton met de schandalige opmerking van Trump. Het Newton verhaal is al op belachelijke wijze opgeblazen tot wereldnieuws maar om zijn sarcasme in 1 kop te linken aan het pussy verhaal van Trump is wel haast nog populistischer.

Reacties zijn gesloten.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.