Cardinals slachtoffer ‘Lindy’s-curse’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De jaargids van Lindy’s lijkt de ondergang te worden voor de Arizona Cardinals. Het ‘toonaangevende’ magazine voorspelde dat de Super Bowl ten prooi zou vallen aan de woestijnploeg onder leiding van Carson Palmer. Na vier speelrondes kent de ploeg echter een matige 1-3 record en de quarterback ligt met een hersenschudding in de lappenmand.

De Madden-curse is een bekend fenomeen in de NFL. Lindy’s Football Annuals heeft die allure niet, maar zou die wel moeten hebben. Terugkijkend tot 1999 is de zelfverkozen football-autoriteit er nog nooit in geslaagd de juiste Super Bowl winnaar te voorspellen. Omgekeerd geredeneerd… een voorspelling van Lindy’s is de doodsteek voor je seizoen. Zo ook voor de Cardinals. De ploeg staat met een 1-3 record onderaan de NFC West. Dat terwijl drie keer thuis werd gespeeld. Alleen de wisselvallige Bucs werden verslagen.

Wat Lindy’s wél juist wist te benoemen is het risico dat de Cards té afhankelijk zijn van de fragiele Carson Palmer. Zondag werd dit pijnlijk duidelijk toen de quarterback met een hersenschudding uitviel. Daarmee lijkt een ommekeer ver weg in Phoenix. Zeker met een kort weekje op weg naar de uitwedstrijd op donderdagavond bij de aartsrivalen van de San Francisco 49ers.

Gun-slinger Drew Stanton moet als back-up hopen dat de verdediging het heilige vuur weer weet te vinden. Anders lijkt een sprookjesachtige comeback ijdele hoop dit jaar. Zuur in een jaar waarin in succes was geïnvesteerd voordat ‘re-building’ noodzakelijk is als gevolg van het salary cap-spook van 2017.

Benieuwd of de Madden-curse overigens nog de kop opsteekt. Veel plezier heeft Gronkowski nog niet gehad overigens van zijn status als cover-boy.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »