Chiefs spartelen voor free agency

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het feit dat het nieuwe NFL-jaar aankomende woensdag begint, zorgt voor aardig wat gespartel voor NFL Free Agency. Ook in Kansas City.

Woensdag is de eerste dag dat free agents officieel gelokt mogen worden met grote contracten. Deze dag moeten de eerste 51 contracten van rosters onder de salary cap van 182.5 miljoen liggen. Omdat de salary cap -in tegenstelling tot andere seizoenen- dit jaar minder hoog is dan vorig seizoen moeten teams aardig wat ballast verliezen.

De Chiefs verbaasden afgelopen week vriend en vijand door de geblesseerde left tackle (Achilles) Eric Fisher buiten te zetten. De voormalig first round draft pick miste door de blessure de Super Bowl en daardoor was Patrick Mahomes tijdens de finale een ‘sitting duck’. Ook offensive lineman Mitchell Schwartz kreeg te horen dat hij zijn toekomst elders moet zoeken.

In de zoektocht naar goede vervangers heeft Patrick Mahomes in ieder geval zijn contract laten herijken. Doordat de quarterback zijn roster bonus omzet in een signing bonus, krijgen de Chiefs opeens 17 miljoen dollar lucht onder de cap. De Chiefs kunnen dat trucje een aantal seizoenen herhalen, maar zullen op een gegeven moment toch het geld tegen de cap moeten laten gelden.

Een aantal dagen geleden moest Kansas City nog circa 15 miljoen dollar dumpen om onder de cap te komen. Nu hebben ze opeens een slordige 12 miljoen te spenderen. Met dat geld zijn ze in ieder geval waakzaam wanneer woensdag free agency begint.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »