Cleveland-Zuid: Texans maken boeltje van quarterbackpositie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Houston Texans hebben blijkbaar nog een plekje op hun quarterbackcarousel. Wanneer de Houston Texans het later vanavond opnemen tegen de Cincinnati Bengals, zal dat zijn met rookie Deshaun Watson under center. De first round pick neemt over van veteraan Tom Savage, de 18de (!) switch in de laatste 54 wedstrijden.

Sinds 2013 kwamen 10 verschillende quarterback in actie voor de Texans, verschillende van hen kregen echter een nieuwe kans nadat hun vervanging toch ook niet ideaal bleek. Het rommeltje begint in 2013 met de Schaub-six. De toenmalige Texan zette dat jaar, na enkele degelijke seizoenen in Houston, het record van meeste opeenvolgende wedstrijden met een pick-six op zijn naam. Dit gestuntel kostte coach Gary Kubiak de kop, een ontslag dat echter zeer weinig zoden aan de dijk bracht.

Schaub’s bedenkelijke record zette een kernreactie op gang die de Texans en Kubiak’s vervanger Bill O’Brien langs Case Keenum, Schaub, Ryan Fitzpatrick, Ryan Mallett, Fitzpatrick, Keenum, Brian Hoyer, Mallett, Hoyer, T.J. Yates, Hoyer, Yates, Brandon Weeden, Hoyer, Brock Osweiler, Savage, Osweiler en opnieuw Savage bracht. Een deprimerend lijstje dat de incompetentie van de Cleveland Browns sinds hun terugkeer in de NFL in 1999 evenaart. Al hebben ze nog even te gaan voor ze aan 27 verschillende starting quarterbacks in 19 seizoenen zitten.

Afwachten of de beloftevolle Watson dit seizoen een eind kan maken aan de Texaanse instabiliteit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »