Colin Kaepernick wint Muhammad Ali Legacy Award

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Colin Kaepernick heeft gisteren uit handen van Beyonce de prestigieuze Muhammad Ali Legacy Award ontvangen tijdens een sportgala van Sports Illustrated. De voormalig quarterback van de San Francisco 49ers ontving de Award, omdat hij ‘de idealen van sportiviteit, leiderschap en filantropie belichaamt en sport gebruikt om de wereld beter te maken’.

De volkslied-staking van Kaepernick ligt natuurlijk ten grondslag aan de keuze. Kaepernick was de eerste NFL-speler die zich uitsprak over de ongelijke rassenstrijd in de Verenigde Staten en police brutality. Hij knielde tijdens het volkslied en bracht hiermee een beweging op gang, die de toorn wekte van president Donald Trump.

Het is de vierde keer dat de Muhammad Ali Legacy Award werd uitgereikt. Eerder kregen Magic Johnson, Jack Niklaus, Kareem Abdul-Jabbar en Bill Russell de onderscheiding. Volgens de weduwe van Muhammad Ali verdient Kaepernick de prijs: “Colin is een man, zoals Muhammad, die met zelfvertrouwen en moed voor zijn overtuigingen staat. Hij wordt hierbij niet van de wijs gebracht door de persoonlijke opofferingen die hij moet maken om zijn boodschap kenbaar te maken. Hij gebruikte zijn bekendheid in het voordeel van de meest kwetsbare mensen van zijn samenleving.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email