Crusaders favoriet in EFL

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Zaterdag 7 mei om 15:00 uur vindt de zwaarbeladen tweede wedstrijd in poule A om de EFL Cup plaats. De Amsterdam Crusaders nemen het thuis op Sportpark Sloten op tegen de Hamburg Huskies. Door Stephan Pront.

Als de Amsterdammers deze wedstrijd winnen staan ze op zaterdag 11 juni in de finale. De eerste confrontatie om de EFL Cup hebben de Amsterdammers gewonnen door Kiel Baltic Hurricanes in overtime te verslaan met 24-31. Kiel heeft op haar beurt Hamburg verslagen met overtuigende cijfers: 33 – 61. Dit geeft de Crusaders in de laatste wedstrijd van de poule de kans zich te plaatsen voor de finale. Ondanks de forse nederlaag van Hamburg tegen Kiel zijn de Huskies geenszins van plan om de strijdbijl bij voorbaat te begraven.

Hamburg headcoach Esume: “Het verlies tegen Kiel en daarop het pak slaag tegen de NewYorker Lions (Duitse competitie, red.) hebben hun sporen nagelaten. We komen naar Amsterdam om ons te herpakken.”  Coach Esume moet dit doen in de wetenschap dat hij starting quarterback Jason Perry kwijt is aan een langdurige blessure. De spelverdeler heeft tegen de Lions zijn kruisband gescheurd en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Esume: “Dat was een flinke teleurstelling inderdaad, maar ik ben er van overtuigd dat we met Kevin Jauch een goede kans maken Amsterdam te verslaan.” Jauch is dit seizoen speciaal van de Lubeck Cougars overgekomen om dit soort tegenslagen op te vangen. Verder is Hamburg running back Jens Koppe voor een groot gedeelte verantwoordelijk  voor de aanvalsproductie van de Huskies.

De verdediging van Hamburg staat onder leiding van Jonathan Perkins. De defensive back is de hoeksteen van de verdediging, zeker nu de grote defensive tackle Garcia Fineto niet naar Amsterdam zal afreizen wegens een blessure.

In Amsterdam lijk geen vuiltje aan de lucht. Afgelopen zondag werd Lightning Leiden met 12-76 verslagen en de chemie tussen quarterback Allan Bridgford en zijn receivers groeit met de week. Vooral Dylan von Gerhardt en Revelinho Graanoogst plukken daar de vruchten van. De running backs Tyrone Vrede en Miquel Castelen zijn 100% fit en samen goed voor 200+ yards per wedstrijd. De aanvalslijn van coach Van der Aa zal in de loopgraven desalniettemin zijn handen vol hebben aan de Duitsers.

De Amsterdamse verdediging heeft afgelopen zondag in de reguliere competitie zijn eerste twee tegentreffers moeten incasseren. Maar dat zegt bitter weinig over het soevereine spel dat de Amsterdammers dit jaar laten zien. Linebacker en teamcaptain Kevin Bourne heeft met diverse belangrijke tackles en interceptions de toon gezet dit seizoen. Terzijde gestaan door de Tulip Bowl MVP Rajiv Hooi en ex-Admiral Akwasi Mensah kunnen we gerust over een elite LB squad spreken.

De loopgraven van de Amsterdamse verdediging worden uitstekend verdedigd door onder andere de veteranen Ingram Sarpong en Yusef Rodgers. Het slot op de deur vormen de defensive backs, onder aanvoering van Hassan Alebade zijn onder andere Raphael Ronde en Melvin Maasdamme verantwoordelijk voor de sluitpost.

Door het uitvallen van de Amerikaanse spelverdeler Jason Perry is Amsterdam in de favorieten rol gedrukt. Van het verrassingseffect van de eerste wedstrijd tegen Kiel is echter geen sprake meer. Ook speelt Hamburg tegen Amsterdam niet zijn eerste wedstrijd van het seizoen, zoals het geval was voor Kiel en zal er inmiddels de nodige game-film door de Huskies zijn bekeken. Maar ook de coaching staff van Amsterdam heeft zijn huiswerk gedaan en zal zich er bewust van zijn dat dit nog absoluut geen uitgemaakte zaak is. Over die favorietenrol willen de mannen van head coach Winston Ronde dan ook niets weten.

De Amsterdam Crusaders zullen alles uit de kast moeten halen om tegen Hamburg te zegevieren, maar dat er zaterdag hamburgers op het menu staan van de Crusaders staat als een paal boven water.

Kaarten bestellen voor deze titanenstrijd? Dat kun je via deze bestelpagina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »