Crusaders plaatst zich voor EFL Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Op de eerste zomerse dag van 2016 zagen 700 betalende toeschouwers hoe om 15:00 uur de Hamburg Huskies en de Amsterdam Crusaders het veld betraden voor de beladen confrontatie in Poule A van de EFL Cup. De Huskies konden een helft mee, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de Nederlands kampioen. De Cru speelt hierdoor in de EFL Cup. Door: Stephan Pront.

De Amsterdammers begonnen zenuwachtig aan het duel en dat betaalde zich meteen uit voor Hamburg. In de eerste drive weten de Duitsers via een pass van Kevin Jauch op Maximilian Donalies de endzone te vinden.  De landskampioenen en het publiek zijn verrast dat de Huskies de eerste punten op het bord zetten: 0-6.

Toch laten de Amsterdammers zich niet uit het veld slaan. Met een prachtige option pass van QB Bridgford op Sean Richard geven ze de Duitsers een koekje van eigen deeg. Richard weet ongrijpbaar al zigzaggend de endzone te vinden. De benutte PAT maakt dat Amsterdam met een kleine voorsprong van 7 tegen 6 het tweede kwart ingaat.

Op de volgende drive herpakt de Crusaders verdediging zich weer en weet door een turn-over de Amsterdamse aanval in gunstige veldpositie te brengen. Daar maakt Allan Brigdford meteen gebruik van door een feilloze touchdown pass op receiver Dylon von Gerhardt, die tot grote vreugde van het publiek de stand op 14-6 brengt.

De wedstrijd is echter nog lang niet gespeeld. De Hamburgse QB Jauch weet eenvoudig zijn receivers te vinden, wat voor de volgende twee drives resulteert in twee Duitse touchdowns en tot ontzetting van het thuispubliek zodoende de stand op 14-19 in het voordeel van Hamburg brengt.

Er moet wat gebeuren in Amsterdam en om voor rust de score naar zich toe te trekken brengen de Crusaders veelvuldig running back Sean Richard in stelling. Dit werpt meteen zijn vruchten af. Eerst loopt Richard een touchdown en in de daarop volgende drive loopt QB Bridgeford op een prachtige read zelf het ovale leer de endzone in. Halftime en orde op zaken met een tussenstand van 28-19.

Waar de Duitsers voor rust al kleine gebreken begonnen te vertonen, kwam de Amsterdamse machine juist net goed op stoom.  De ‘momentum’, zoals dat zo mooi heet, zwicht duidelijk voor de Amsterdamse charmes en dus gaat de dominantie van de Crusaders gewoon door. De verdediging weet de rest van de wedstrijd de Huskies op nul punten te houden en de Amsterdamse aanval maakt er in twee kwarten spelen een wervelende show van. Met onder andere een prachtige clutch catch van receiver Revilinho Graanoogst, die het publiek op de banken brengt.

Vooral running back Sean Richard heeft een epische middag. Hij eindigde met 325 yards en vijf touchdowns: een vernietigende stempel op de wedstrijd die de Crusaders uiteindelijk eenvoudig weten te winnen met 64-19. Dit zijn hele forse cijfers tegen een GFL team. Het resultaat zal niet onopgemerkt voorbij gaan in Europa. Donderde de Amsterdamse formatie van Coach Winston Ronde vorige week al de ‘Europe top 20 ranking’ binnen, dit resultaat zal nog meer ogen op de Crusaders doen richten.

In poule B van de EFL Cup is met nog één wedstrijd te spelen Frankfurt Universe de grote favoriet om de finale te spelen tegen de Amsterdam Crusaders. Over twee weken weten we exact wie de tegenstander zal zijn er waar de finale wordt gespeeld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »