Dak Prescott verlengt bij Dallas Cowboys

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dak Prescott heeft zijn wens: een langdurig contract bij de Dallas Cowboys. De Cowboys beloonden hun quarterback, die afgelopen seizoen verstek moest laten gaan met een gebroken scheen- en kuitbeen, met een vierjarig contract.

In totaal is het vierjarig contract 160 miljoen dollar waard. Prescott krijgt de grootste signing bonus uit de geschiedenis van de NFL. Wanneer de quarterback zijn handtekening zet is hij meteen 66 miljoen rijker. Bovendien krijgt hij zijn eerste seizoen een basissalaris van 9 miljoen dollar, waardoor hij in zijn eerste jaar het misselijkmakende bedrag van 75 miljoen dollar binnenharkt.

Volgens het contract krijgt Prescott in zijn tweede jaar (20 miljoen) en derde jaar (31 miljoen) nog een gegarandeerd bedrag, wanneer hij op de vijfde dag van het leaguejaar onder contract staat. Dit geldt ook voor wanneer hij geblesseerd is. Er zit een clausule in het contract dat hij niet getrade kan worden en een clausule dat hij dat niet getagged kan worden.

De deal van Prescott is meer waard dan andere quarterback-deals in de eerste drie jaar. Zo verdient Prescott over deze eerste periode in het contract 56,4 miljoen meer dan Patrick Mahomes en 29 miljoen dollar meer dan Russell Wilson.

Prescott kwam vorig seizoen slechts 5 wedstrijden in actie. Hij gooide 9 touchdown passes en 4 onderscheppingen, voordat hij uitviel met een heftige onderbeenblessure.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »