Deebo Samuel op recordkoers

Het is dit seizoen niet altijd een pretje om naar de San Francisco 49ers te kijken. Wide receiver Deebo Samuel vormt daar een welkome uitzondering op. De ballenvanger, wiens echte naam Tyshun Raequan is, ligt op recordkoers en heeft al enkele prestigieuze records geclaimd.

Afgelopen zondag won Samuel met zijn Niners tegen de Chicago Bears. Het werd 33-22 en Samuel was opnieuw een opvallende verschijning. Samuel had zes catches voor 171 yards en werd hiermee de eerste Niners-receiver sinds 2003 (Terrell Owens) met drie wedstrijden of meer met 150 yards in een wedstrijd. Zijn langste bal ging voor 83 yards en dat bleek uiteindelijk geen touchdown, omdat de receiver out of bounds stapte.

De prestaties van Samuel zijn zo opmerkelijk, dat hij het zelfs beter doet dan Jerry Rice. In zijn eerste zeven wedstrijden dit seizoen kwam hij tot een totaal van 817 yards. Dat zijn er meer dan Rice in zijn beste seizoenstart ooit (781 yards in 1986).

Samuel is dus hard op weg om een vaste waarde in de Red & Gold te worden. Voorafgaand aan het seizoen was dat geen zekerheidje: Vorig seizoen kwam de receiver maar in zeven wedstrijden in actie door blessures. In drie seizoenen kwam hij pas tot 134 recepties en acht touchdowns.

Of Samuel Jerry Rice kan bijbenen de komende jaren valt overigens te betwijfelen. Rice rondde zijn derde seizoen in de NFL af met 200 receptions en 40 touchdowns.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.