Den Haag Raiders dwingt Maastricht tot forfait

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Genoeg is genoeg, moeten de Maastricht Wildcats hebben gedacht. Dus met een 35-6 achterstand tegen Den Haag Raiders, en nog ruim zeven minuten te spelen in het vierde kwart, gooiden zij de handdoek in de ring. Den Haag Raiders hield hierdoor de ongeslagen status. De ploeg prolongeert naar 4-0 en langverdiende rust.

De ploeg uit de Hofstad boekte de overwinning zonder uitblinker Nando Kersbergen, die de afgelopen weken voor honderden yards bij elkaar had gevangen. Kersbergen raakte vorige week echter geblesseerd, waardoor de Haagse ploeg enkele veranderingen liet zien aan de aanvallende kant van de bal.

Meest opvallend was de switch van quarterback Riezwaan Bholai tot receiver. Hierdoor vulde Cliff Dankers de rol in van quarterback. Dat Bholai niet alleen spelverdeler is, maar ook het spel naar zich toe kan trekken, verraden de cijfers. Bholai ving 9 ballen voor 145 yards en een touchdown.

Hiermee bespoedigde hij de terugkeer van Dankers als quarterback van het team. Dankers gooide in totaal twee touchdown passes (de andere touchdown pass was raak op Ryan ten Hulscher) en liep er zelf ook nog eens twee. De vijfde touchdown kwam op naam van running back Jermaine Abrahams.

 

Ongeschonden uit de strijd kwam Den Haag echter niet. Hoofdcoach Christiaan Dankers liet vorige week al doorschemeren dat zijn ploeg met de tong op de schoen liep, maar enkele zware blessures onderstreepten dat statement vandaag. Running back Sidney Nepromucena brak zijn pols en bij center Marschellon Gibbs ging de schouder uit de kom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »