Den Haag Raiders nog steeds ongeslagen

De Den Haag Raiders hebben zich gisteren ontdaan van een rechtstreekse concurrent in Alphen Eagles. In Alphen aan den Rijn namen de bezoekers een 12-33 zege mee naar huis.

De Hagenezen hadden bij rust een 0-13 voorsprong opgebouwd. Quarterback Cliff Dankers had hierbij een grote vinger in de pap. Dankers, die de middag eindigde met 16-voor-22 passing en 197 yards, opende de score met een 57-yard touchdown pass naar Ryan ten Hulscher. In het tweede kwart was hij met de benen effectief. Hij liep een 5-yard touchdown run binnen.

Alphen kon alleen in het derde kwart even iets terug doen. Quarterback Jasper Mulder gooide na de rust twee touchdown passes, eentje naar Timothy Druiventak en eentje naar Job van der Klei. Het verzet werd echter telkens verbroken door de Haagse running game, die afgelopen zondag een uitstekende middag had. Maar liefst drie keer scoorde Den Haag in de tweede helft over de grond. Niels van de Weele maakte indruk met een 65 yard scamper en eindigde uiteindelijk met 136 rushing yards, de andere twee zespunters kwamen op naam van Renato Amatredjo.

Mulder gooide tijdens de wedstrijd drie onderscheppingen en moest uiteindelijk erkennen dat zijn ploeg deze ronde te weinig in de pap te brokkelen had tegen Den Haag: “Den Haag was sterker vandaag, maar ik denk dat er voor ons meer in had gezeten. Verliezen is in die wetenschap altijd zuur. Vandaag heb ik zelf ook een paar fouten gemaakt, maar uiteindelijk moeten we daar van leren en groeien als een team.”

Overigens leek Den Haag zich in Alphen te kunnen verheugen op de terugkeer van receiver Nando Kersbergen. De aanvaller blesseerde zich echter wederom aan de hamstring. Zonder Kersbergen moet volgende week dan ook worden aangetreden tegen de andere nemesis Flevo Phantoms. De ploeg uit de Flevopolder staat vier punten achter op de ploeg uit de Hofstad, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Alphen Eagles komt 29 april weer in actie. Dan staat Nijmegen Pirates op het programma.