Divisies en speelschema ELF bekendgemaakt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De European League of Football heeft bekendgemaakt welke wedstrijden er in het eerste seizoen van de nieuwe geprofessionaliseerde competitie op de rol staan. Verdeeld over twee divisies spelen alle teams in eerste instantie tien wedstrijden.

North: Hamburg Sea Devils (DUI), Berlin Thunder (DUI), Wroclaw Panthers (POL), Leipzig Kings (DUI);
South: Frankfurt Galaxy (DUI), Cologne Centurions (DUI), Stuttgart Surge (DUI), Barcelona Dragons (ESP).

De acht teams spelen allemaal twee keer tegen de andere teams in hun eigen divisies. Daarnaast staan er voor elke club ook nog twee ontmoetingen buiten de eigen divisie op het programma. Dat brengt het totaal aantal wedstrijden voor elke franchise op tien, verdeeld over twaalf weken.

De eerste speelronde moet plaatsvinden op 19 en 20 juni. Dat zijn een zaterdag en zondag, zoals het nu lijkt de vaste speeldagen van het eerste seizoen van de ELF. Op zondag 5 september volgt dan de laatste reguliere speelronde, waarna de nummers 1 en 2 van elke divisie de halve finale van de play-offs in gaan.

De winnaars van die wedstrijden staan, als alles goed gaat, vervolgens op 26 september tegenover elkaar in de eerste ELF Championship Game. Daar is inmiddels ook een mooie locatie voor gevonden: de Merkur Spiel Arena in Düsseldorf.

Het stadion, thuishaven van voetbalclub Fortuna Düsseldorf, was ten tijde van de NFL Europe de plek waar Rhein Fire in 2005, 2006 en 2007 de thuiswedstrijden afwerkte. Wellicht is het spelen van de finale in hun oude stadion een opmaat naar de terugkeer van de Fire in het football.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Eén reactie

  1. Rekenen schijnt lastig te zijn: ze spelen tegen 2 keer tegen de teams uit hun eigen divisie plus 2 keer tegen een team uit de andere divisie. Dit betekent dus 3 *2+2=8.
    Acht wedstrijden is iets anders dan tien wedstrijden!

Reacties zijn gesloten.