Drew Brees helpt New Orleans Saints

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

In een move, die erop wijst dat hij zijn footballpads definitief aan de wilgen hangt, heeft quarterback Drew Brees zijn contract met New Orleans Saints opnieuw onderhandeld. Brees verdient met zijn nieuwe handtekening slechts 1 miljoen dollar, in plaats van 25 miljoen dollar.

De handreiking van 24 miljoen duidt erop dat Brees in 2022 geen american football meer speelt. Door het contract opnieuw uit te onderhandelen, krijgt New Orleans circa 24 miljoen dollar lucht onder de salary cap.

Die lucht is hard nodig. Eerder vandaag werd het gerucht de wereld in geslingerd dat de cap door het coronajaar met 18 miljoen dollar krimpt. Dat brengt veel teams voor aankomend seizoen in de problemen, waardoor veel veteranen de free agency markt in gepompt zullen worden. Ook van de Saints. Want zelfs zonder de krimp hebben de Saints nog heel wat contracten te herzien om weer onder de cap te komen.

Drew Brees werd dit seizoen uit de play-offs geknikkerd door Super Bowl kandidaat Tampa Bay Buccaneers. Het werd 30-20. Brees had statistisch gezien een okay jaar (met 24 touchdowns en circa 2.900 passing yards), maar miste een aantal wedstrijden met gebroken ribben. Eén van de beste quarterbacks uit de geschiedenis had gedurende het seizoen duidelijk last van die blessure.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »