Drie hoofdcoaches NFL in het zadel voor Super Bowl LII

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De lange lijst van teams zonder hoofdcoach is een stuk korter geworden: de afgelopen week hebben drie NFL-teams hun nieuwe voorman gevonden.

In Arizona gaan ze aan de slag met Steve Wilks. Wilks was recentelijk defensive coordinator bij de Carolina Panthers en werd fel begeerd op de markt. Ook Tennessee Titans en New York Giants waren naar verluid geinteresseerd in zijn diensten. Wilks neemt het stokje over van Bruce Arians, die onlangs aankondigde met pensioen te gaan om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen.

De andere gegadigden voor Wilks hebben hun zoektocht inmiddels verlegd en ook een nieuwe hoofdcoach aangesteld. Tennessee Titans ontsloeg na de verloren Divisional Playoffs Mike Mularkey en gaat nu in zee met Mike Vrabel. De voormalig linebacker weet wat het is om als speler Super Bowls te winnen. Als verdediger ving hij zelfs een touchdown pass van Tom Brady in Super Bowl LII.

New York Giants geeft Pat Shurmur een nieuwe kans als hoofdcoach, nadat hij het zijn eerste baan niet goed had gedaan. Als hoofdcoach van de Cleveland Browns kwam hij in twee seizoenen niet verder dan een 9-23 record. Als offensive coordinator van de Minnesota Vikings liet hij het afgelopen seizoen echter zien uit het juiste hout te zijn gesneden. De Minnesota Vikings bereikte de NFC Conference Championships onder begeleiding van quarterback Case Keenum.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »