Drie Nederlanders tekenen voor college tijdens Signing Day

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Gisteren was het National Signing Day, de eerste dag dat in Amerika high school seniors een letter of intent kunnen tekenen voor een Amerikaans NCAA-college. Twee Nederlandse spelers tekenden een Letter of Intent bij de University of North Dakota, het programma waar eerder Fighting Hawk linebacker Dylan Bakker al onder de pannen was. Een speler gaat aan de slag bij Eastern Michigan.

Chavildo van Ommeren is de naam die lezers van Gridiron allicht iets zegt. De voormalig speler van de Amsterdam Crusaders en de Dutch Junior Lions speelde junior college football op West Hills, de school waar ook Bakker verbleef. Met 40 tackles, twee onderscheppingen en vier break-ups ging de safety over naar Garden City College (Kansas) voor zijn sophomore-seizoen. Van Ommeren mag drie seizoenen uitkomen voor de Fighting Hawks.

Bij de Fighting Hawks wordt hij vergezeld door Tyron Vrede, de inside linebacker die hetzelfde pad volgde als Van Ommeren (West Hills, Garden City Community College). Ook Vrede maakte onderdeel uit van de Dutch Junior Lions.

Tight end Thomas Odukoya tekende in een eerder stadium al bij Eastern Michigan Eagles. De twee meter lange Odukoya bracht zijn jeugd door bij Flevo Phantoms en vertoefde net als zijn Nederlandse maatjes bij Garden City Community College in Kansas. Odukoya wordt door het gezaghebbende Rivals.com gerangschikt met een 2/5 sterrennotering.

Alle NCAA sporten hebben een National Signing Day, maar die van college football is het meest populair. De dag gaat gepaard met veel fanfare en media-coverage, omdat na deze dag bekend is welk college de meest prestigieuze high school spelers aan zich heeft weten te binden. Zowel Eastern Michigan (Mid-American Conference) als University of North Dakota (Big Sky Conference) zijn Division I-scholen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email