Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Eredivisiezondag afgelast, Corona niet enige reden

De gehele eerste speeldag in de AFBN Eredivisie is afgelast. Dat meldt de bond vrijdagavond in een bericht op de site en op haar Facebook-pagina. De reden die voorzichtig wordt aangedragen is de tweede golf in het aantal coronabesmettingen, maar er blijkt meer aan de hand.

Een groot euvel voor de American Football Bond Nederland lijkt toch weer het aantal beschikbare scheidsrechters te zijn. Bronnen melden aan Gridiron dat een nijpend gebrek aan inzetbare scheidsrechters, deels overigens wel door corona, net zo goed ten grondslag ligt aan het afgelasten van de eerste speelronde in de competitie als het virus zelf.

Overigens is het niet zo dat de tweede golf geen rol speelt bij de beslissing. Naar het schijnt is er namelijk ook een positief testgeval bij Lightning Leiden, dat uitkomt in de Eerste Divisie. Clubs namen in die competitie het heft afgelopen weekend toch al in eigen hand en zodanig werden er verschillende wedstrijden afgelast. Ook in de Eredivisie ging er al één duel zeker niet door: Amsterdam Crusaders at Groningen Giants was op last van de Groningers al uitgesteld.

Volgens de AFBN ‘staat dit besluit los van het verdere verloop van het seizoen’, maar met de huidige ontwikkelingen rondom corona lijkt het onwaarschijnlijk dat er over drie weken alweer gespeeld kan worden. Dan staat de tweede speeldag gepland.

Eén reactie

  1. Een deel van de waarheid is dat een lid van de Lightning positief getest op COVID. Wat de AFBN mist is de moed om iedereen te laten weten wat er gebeurd is. Ze hebben niet de ballen om het te doen …

Reacties zijn gesloten.

Jeroen’s Scramble: One Love

De wereld staat in het teken van het Wereldkampioenschap (gewoon) voetbal. Daarbij horen dit keer discussies over de ‘One Love’-armband, de corrupte FIFA en mensenrechten

Lees verder »