4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

Europees avontuur Amsterdam Crusaders gestaakt

De Amsterdam Crusaders hebben zich gisteren van hun slechtste kant laten zien. De Europese kruistocht ging gisteren als een nachtkaars uit in het Oostenrijkse Graz. De wedstrijd tegen de plaatselijke Graz Giants werd bij een 31-21 achterstand voor de hoofdstedelingen gestaakt door een bench-clearing brawl met nog twee minuten op de speelklok.

 

Op beelden is te zien hoe een Amsterdam Crusaders defensive back zijn ‘composure’ in de tweede stad van Oostenrijk verliest en een speler van de Giants aan zijn facemask in het rond slingert.

Met deze actie en de wedstrijdstaking van de vriendschappelijke wedstrijd (!) kan gerust worden gesteld dat het avontuur in Europa is uitgelopen op een deceptie. De thuiswedstrijd tegen Frankfurt Universe verraadde al dat de Amsterdammers een maatje te klein waren om mee te dingen in de Europese strijd (9-40) en dat gevoel werd eind april alleen maar versterkt toen de Cru ook bij Braunschweig Lions keihard onderuit ging (60-0). Wellicht dat de acties in Graz een opeenstapeling van frustraties waren, want dit gedrag hoort niet thuis op een footballveld.

Amsterdam Crusaders wacht nu nog één thuiswedstrijd. Hopelijk kan het team waardig afscheid nemen van het seizoen. Tijdens het Tulip Bowl-weekend wacht het Poolse Wroclaw Panthers.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.