4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

Ex-NFL Europe kicker schoffeert Dallas

Voormalig Eagles-kicker David Akers heeft gisteravond de eerste selectie van de Philadelphia Eagles tijdens de NFL Draft aangekondigd. Dit deed hij in AT&T Stadium, het stadion van aartsrivaal Dallas Cowboys. Akers kon het niet laten een lange neus te trekken naar de meest fanatieke fans van het team uit de Lone Star State.

In zijn kleine en zeer opruiende speech, alvorens de keuze bekend te maken, liet Akers geen mogelijkheid onbenut om het publiek in te wrijven dat hij zelf zijn loopbaan als undrafted free agent begon en dat hij er trots op was het overgrote deel van zijn loopbaan te hebben gespeeld voor NFC East kampioen, divisiekampioen en Super Bowl-kampioen Philadelphia. Akers ging ook terug in de tijd om het publiek eraan te memoreren wanneer de Cowboys voor de laatste keer een prijs pakten.

Akers won in 2000 de kicking job bij de Eagles, nadat de ploeg de ballentrapper eerst in Berlijn had gestald bij de Berlin Thunder in de NFL Europe league. De kicker maakte een decennium vol in Philly.

Philadelphia bekokstoofde een deal met Indianapolis Colts om voor de Cowboys te kruipen in de pikorde. Het was de eerste pick van Philly tijdens de Draft. Oorspronkelijk stonden zij ingepland voor pick 32, maar de beleidsbepalers verhandelden die keuzemogelijkheid aan de Baltimore Ravens.

De naam van de selectie van Philadelphia gooide nog meer zout in de wond. De Eagles selecteerden tight end Dallas Goedert als 49ste overall.

Het is opmerkelijk dat het publiek niet verder kwam dan ‘boe’-geroep en toont maar weer het verschil in mentaliteit aan tussen de Amerikaanse en Europese sportbeleving. Als PSV-keeper Jeroen Zoet eenzelfde stunt had uitgehaald op het Leidseplein in Amsterdam (met of zonder kampioenschapsschaal op zak), dan waren de consequenties vanuit de Ajax-faithful waarschijnlijk niet te overzien geweest.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.