Extra ingelaste AFBN ALV lijkt wel te komen

Ondanks dat de AFBN met een noodgreep de Eredivisie voor 2015 op orde lijkt te hebben, zijn de teams die een spoed-ALV hebben aangevraagd niet geweken van hun standpunt. Volgens de Nijmegen Pirates, 010 Trojans, Hilversum Hurricanes en Utrecht Dominators is er geen reden om het verzoek in te trekken. “De ALV dient een breder doel,” aldus een van de voorzitters. “Een goede constructieve discussie over de indeling van de divisies en hoe wij er allemaal gezamenlijk tegenaan kijken is cruciaal.”

De clubs is echter gevraagd om dat standpunt nog eens persoonlijk toe te lichten bij de bond, omdat de tijd begint te dringen. Volgens ingewijden is het schema voor seizoen 2015 al bijna klaar. De vraag is dus of alle teams op tijd aan dat verzoek kunnen voldoen.

Bij de bond geven ze informeel aan dat de ALV er in dat laatste geval wel moet komen: “In principe kan elke groep clubs een Algemene Ledenvergadering bij elkaar roepen, dat is statutair zo geregeld.”

Het is niet ondenkbaar dat er na die ALV een Eredivisie met acht teams ontstaat, waar zowel Nijmegen als 010 Trojans (twee van de aanvragers) bij de huidige zes Eredivisionisten worden gemikt om alle clubs rustig te houden.

Of Leiden en Groningen in dat geval nog op zoek gaan naar clubs om daar weer een ingelaste ALV voor bij elkaar te roepen is onbekend. Uit Leiden klinkt het sportief: “We wachten netjes af. Het was nooit ‘onze plek’ en we gaan gewoon ballen waar we ook terecht komen.”

0 reacties

 1. Ik hoop dat de betrokken clubs die een spoed ALV hebben aangevraagd dit reglementair en statutair gedaan hebben, want de geruchten gaan al dat dit niet zo is!

 2. “Gaan ballen”, wat er ook gebeurd lijkt me een goed standpunt. Maar iedereen zijn / haar wensen.
  Wat me wel opvalt is dat het bij ons, het AF, vaak heel moeilijk is om de competitie rond te krijgen. Ergens anders nog niet zo gezien.
  Succes mensen.

 3. “gewoon ballen” , lijkt me geen slecht iets,
  Wat me wel opvalt in onze sport, dat het wel erg vaak moeilijk is om de competitie rond te krijgen.
  Heb ik zelden ergens anders ook zo gezien.
  Succes mensen! Denk aan de sport en spelers.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.